May

Millî Eğitim Bakanlığı, temel meslek becerilerini keşfetmek isteyen ortaokul öğrencileri için bu yaz tatilinde "zanaat atölyeleri" olarak adlandırılan kurslar açacak. Uygulama ile meslek liselerinin kapıları, ilk kez ortaokul kademesindeki öğrenciler için de açık tutulmuş olacak.

May

19 Nisan'dan beri bulundukları Viyana’da Erasmus İl Akreditasyon Projesi kapsamında Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Mustafa TUZCU refakatinreki öğrencilerimiz, Kısa dönem öğrenci hareketliliği programını sertifikalarını da alarak tamamladılar. Kendilerini kutluyoruz.

May

Meslek liseleri "Öğretmenim, bu öğrendiğimiz günlük hayatta ne işimize yarayacak?" sorusunun sorulmadığı okullardır. Kendi ihtiyaçlarını kendi bünyesinden karşılar, öğrencileri ise sorun çözen, becerikli öğrencileridir. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı ve Metal Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencilerimizin işbirliği yaparak hazırladıkları kamelya, okul bahçemize çok yakıştı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkürler.

May

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanı öğrencilerimiz yaptıkları çalışmalarla okulumuzu güzelleştirmeye devam ediyorlar. 10 Bilişim sınıfı öğrencimiz Öğrencimiz E.Kılıç da yaptığı pazıl çalışmaları ile bu çalışmada arkadaşlarına destek oldu.

May

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle öğrencilerimizle hazırladığımız farkındalık videomuz... #hayatipaylasmakicinengelyok#enbuyukengesevgisizliktir#sevgiherengeliasar

May

Daha önce eTwinning projeleri yoluyla ortaklık kurduğumuz Keçiören Atatürk Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte hazırlayarak Eğitim Teknolojileri kategorisinden Üniversite ve Üzeri seviyesinde başvurusunu yaptığımız projemiz ön değerlendirme aşamsasını geçerek yarı finale kalmıştır. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri" projesine dayanılarak hazırlanan dilimizd eunutulmaya yüz tutan kelimeleri öğrencilerimize teknolojik yollarala öğreterek konuşma ve yazma dillerinde kullanmalarını amaçlayan projemizin finali de görmesini temenni ederek her iki okuldan projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

Sosyal sorumluluk programı kapsamında "internetin güvenli kullanımı ve siber zorbalık" konulu etkinliğimizde işbirliği yaptığımız Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Siberay bölümü polislerimiz (siber suçlarla mücadele daire başkanlığı) okulumuzda öğrencilerimize sunum yaptılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

May

İlçemiz Kamuran Çelik Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerini misafir ettik. Kendilerine atölyelerimizi gezdirdik. Alan öğretmenlerimiz alanları ve mesleki eğitim ile ilgili bilgiler vererek öğrenciler tarafından yapılan proje ve çalışmaları gösterdiler.

May

"Tarih, dünün hikayesidir, bugünün dersidir, yarının umududur." Öğrencilerimiz, Tarih öğretmenlerimiz Cihan ZORLU ve Ahmet Nazmi BAHÇE rehberliğinde Samsun Müzesi ve Bandırma Vapuru Müzesi'ni gezdiler.

May

Kuruculuğunu Müdür yardımcımız Nurullah AKBULUT ve Sırbistan'dan Bilişim ve Matematik öğretmeni Marina NIKOLIC'in yaptığı EVER GREEN FUTURE isimli eTwinning projemizde, 9 Mayıs eTwinning Günü münasebetiyle proje ortağı öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan sanal faaliyet icra edildi. Proje dışından konukların da yer aladığı Metaverse ortamındaki müzik ve eğlence dolu etkinlikte yapay zeka araçları ile hazırlanan sunum, video ve şarkılar da yer aldı.

May

Okulumuzda düzenlenen sınıflar arası futbol turnuvası büyük bir heyecanla devam ediyor. Öğrencilerimiz, bu turnuvada sadece futbol oynamakla kalmayıp aynı zamanda spor yapmanın önemini daha iyi kavrıyor, sağlıklı yaşam bilinci oluşturuyorlar. Geçen hafta başlayan sınıflar arası futbol müsabakaları önümüzdeki hafta final maçı ile sona erecek.

May

Kariyer Köprüsü Buluşmaları'mızın 4.sünde şehrimizin önde gelen markalarından olan POELSAN Plastik San. ve Tic. A.Ş. yetkilileri misafir ettik. 11 ve 12.sınıf öğrencilerimize hem kurum tanıtımı hem de öğrencilerimizin alanları doğrultusunda piyasa iş gücü ihtiyacı hakkında bilgi verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

May

Gençlerimizin spordaki başarıları devam ediyor. Öğrencilerimiz A. Al, Samsun ili teşvik 1 katagorisin de il 2. si, S. Türkoğlu Samsun ili yağlı tozkoparan kategorisinde il 3.sü oldular. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Zafer DOLAŞAN'ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

May

Okulumuzda METEK III Projesi kapsamında daha önce verilen Mesleki Rehberlik konulu eğitime ait izleme ziyareti faaliyeti için proje koordinasyon biriminden Oğuzhan Asil YÜCESAN okulumuza ziyartte bulundu. Okul müdürümüz, müdür yardımcısımız, PDR öğretmenimiz ve daha önce eğitime katılmış meslek öğretmenlerimizle grup halinde ve birebir görüşmeler gerçekleştirmiştir.

May

29-30 Nisan tarihlerinde okulumuzda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'mızı gerçekleştirdik. Fuarımızın açılışında İlçe Kaymakamımız Sn. Dr.Polat KARA, İlçe Müftümüz Sn. Hayreddin KILIÇBAY ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Mustafa UZUNLAR, İlçe Milli eğitim Şube Müdürlerimiz ve ilçemizden okul müdürleri katıldılar. Farklı temalardan toplam 13 özgün proje ilçe protokolümüzden tam not aldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizin emeklerine sağlık.